Η επόμενη μέρα στον κλάδο του τουρισμού…

on .

KALOGIANNH KSENODOXOI

• Τις θέσεις της παράταξής της «Ιωάννινα_2023» για την ανάπτυξη του τουρισμού κατέθεσε η επικεφαλής Τ. Καλογιάννη σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Αυτές συνοψίζονται, μεταξύ άλλων, ως εξής:
 Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την εξέλιξη και ανάπτυξη της επισκεψιμότητας του προορισμού «Ιωάννινα» δεν πρέπει να αφορά μόνο την έδρα της Περιφερειακής ενότητας, αλλά πρέπει να στοχεύει σε όλους τους δυνητικούς επισκέπτες για το σύνολο της Περιφερειακής Eνότητας και για όλες τις πιθανές αιτίες επίσκεψης.
 O πελάτης των τουριστικών καταλυμάτων να ενσωματώνεται στο κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής και να γίνεται, εν δυνάμει, πρεσβευτής των αξιών που διέπουν τη γεωιστορία του τόπου μας.
 Η ευθύνη της υλοποίησης ενός τέτοιου στρατηγικού σχεδιασμού πρέπει να αναληφθεί από έναν «Οργανισμό Διαχείρισης της ανάπτυξης της επισκεψιμότητας του Προορισμού», τη διοίκηση του οποίου θα ασκούν πρόσωπα με εξειδικευμένη γνώση και επίγνωση των σχετικών ευθυνών.
- Η συμμετοχή των πολιτικών φορέων Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης πρέπει να περιοριστεί σε ρόλο καταλυτικό μεν, επικουρικό δε.
- Η Περιφέρεια και ο Δήμος δεν υποκαθιστούν ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε πρέπει να διαχειρίζονται ακρίτως και κατά το δοκούν το δημόσιο χρήμα…
- Οι πολιτικοί φορείς θα συνδράμουν θεσμικά σε έναν αποδεδειγμένα θεμελιωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό και θα αναλάβουν την ευθύνη να εξοπλίσουν τους Δήμους τους με υπηρεσίες και υποδομές που να εξασφαλίζουν την ευχάριστη διαμονή του επισκέπτη.
Η Ένωση Ξενοδόχων εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Σπύρο Σουρέλη, Στάθη Σιούτη, Λευτέρη Ζαρκάδα, Θεόδωρο Βαντώλα, Δημοσθένη Πατερούση, την κα Έφη Εξάρχου και τον κ. Γεώργιο Τάσσο.
Η Ένωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, κατέθεσε τα παρακάτω:
- Η εμφάνιση και η εξάπλωση του κορωνοϊού προκάλεσε μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας διεθνώς, ενώ η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε πρωτοφανή ύφεση.
- Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο του τουρισμού, όπως και όλοι οι συνδεδεμένοι με αυτόν επιχειρηματικοί βραχίονες, έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.
-Δεδομένου, ότι κανείς δεν δύναται να προσδιορίσει με σιγουριά για το πότε θα επιστρέψει η ομαλότητα, είναι πολύ κρίσιμο να προετοιμαστεί η τοπική οικονομία, ώστε να ανταποκριθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις της μετά πανδημίας εποχής.