Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

on .

EIKONA SE AITHOYSA SXOLEIOY

• Χωρίς να υπάρξει συμφωνία ολοκληρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων, στην οποία συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής υπάρχει διάσταση απόψεων και πλέον η τελική απόφαση θα ληφθεί σε νέα σύσκεψη που ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, υπάρχει μια ομάδα που πιστεύει πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας δεν το επιτρέπουν, ενώ το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει και αύξηση κινητικότητας στους δρόμους, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να φέρει επικίνδυνο πισωγύρισμα.
Ακόμα, υπάρχει η πρόταση να ανοίξουν αρχικά τα δημοτικά, εάν τα στοιχεία είναι καλά μετά την Πρωτοχρονιά και στη συνέχεια, περίπου 15 μέρες αργότερα, να ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια. Τέλος, η τρίτη πρόταση είναι άμεσο άνοιγμα των σχολείων στις 8 ή 11 Ιανουαρίου. Αυτή η ομάδα των ειδικών θεωρεί ότι τα παιδιά δεν νοσούν βαριά, ενώ βασίζουν την άποψή τους στο γεγονός ότι τα παιδιά είναι πολύ κουρασμένα ψυχολογικά και βρίσκονται πολύ καιρό μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον. Πλέον, η επιτροπή έχει 48 ώρες να αποφασίσει και να καταθέσει την πρότασή της στην κυβέρνηση, η οποία θα πάρει και την τελική απόφαση για το αν και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.