Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανάπλασης στη Σιαράβα

on .

SIARABA SYMBASH ELISAF ARLETOS

• Την σύμβαση για το έργο διαμορφώσεων και πεζοδρομήσεων στη Σιαράβα υπέγραψαν χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας «ΜΟΡΦΑ ΑΕ-ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ».
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ και με την υλοποίησή του θα αλλάξει η εικόνα σε μία από τις πιο ιστορικές συνοικίες της πόλης.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς οι εργασίες για την ανάπλαση στη Σιαράβα μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα δημιουργήσει σύγχρονες υποδομές και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και θα δώσει νέες δυνατότητες ανάπτυξης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ.
Το έργο είχε μελετηθεί και ενταχθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο, από την σημερινή Δημοτική Αρχή και πλέον περνά στην φάση της υλοποίησης.
«Ο Δήμος και οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα παρακολουθούν την εξέλιξη και σε συνεργασία με τον ανάδοχο θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την ολοκλήρωση σε χρόνο μικρότερο από τον προβλεπόμενο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.
Το οικιστικό σύνολο της Σιαράβας περιβάλλεται από τις οδούς Ιεράρχου Γερβασίου, Μητροπόλεως, Αβέρωφ, Εθνικής Αντιστάσεως, Γαριβάλδη, Μετσόβου και Ζαλοκώστα και τέμνεται από την οδό Γιοσέφ Ελιγιά.
Η περιοχή χαρακτηρίζεται από τους πολλούς και στενούς δρόμους ενώ κατά το παρελθόν φιλοξένησε τα βυρσοδεψία της πόλης και πολλές ξυλαποθήκες.
Σύμφωνα με την μελέτη του έργο οι δρόμοι που περιβάλλονται από τις οδούς Ιεράρχου Γερβασίου-Μητροπόλεως, Αβέρωφ, Εθνικής Αντιστάσεως, Γαριβάλδη και Μετσόβου με εξαίρεση την οδό Γιοσέφ Ελιγιά, διαμορφώνονται σε ένα δίκτυο πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα οι δρόμοι και χώροι που πρόκειται να διαμορφωθούν ή και να πεζοδρομηθούν είναι οι εξής:
- Κ.Ράπτη Πεζόδρομος
-Ζαλοκώστα Οδός ήπιας κυκλοφορίας
-Δημάρχου Ιωαννίδου Οδός ήπιας κυκλοφορίας
- Άννης Κομνηνής Οδός ήπιας κυκλοφορίας
- Αετοράχης (τμήμα Α’) Πεζόδρομος
-Αετοράχης (τμήμα Β’) Πεζόδρομος
- Απ.Αρσάκη (τμήμα Α’) Πεζόδρομος
- Πάροδος Απ. Αρσάκη Πεζόδρομος
- Αγγελικής Κομνηνής Πεζόδρομος
- Ψαλίδα Πεζόδρομος
- Α’ Πάροδος Αετοράχης (Ναυτάκια) Πεζόδρομος
- Β’ Πάροδος Αετοράχης (φούρνος) Πεζόδρομος
- Γ’ Πάροδος Αετοράχης (αδιέξοδο) Πεζόδρομος
- Τμήμα πεζοδρομίου Δ.Φιλοσόφου-Εθνικής Αντιστάσεως
Με τις διαμορφώσεις αυτές αναμένεται η αναβάθμιση της ιστορικής συνοικίας της Σιαράβας και της ευρύτερης περιοχής της παραλιμνίου ζώνης, καθώς δημιουργείται ένα περιβάλλον ελκυστικό για πεζή μετακίνηση, συμβατό με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην περιοχή για εμπόριο και αναψυχή.