Κριτική σε Περιφερειάρχη - Δημάρχους από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

on .

APORRIMATOFORO APOKOMIDH

• Στο θέμα των ΣΜΑ αναφέρεται με χθεσινή της ανακοίνωση η παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία επαναλαμβάνει τα γνωστά της επιχειρήματα κατά της ανάθεσης της λειτουργίας τους από ιδιώτες, αλλά και χαρακτηρίζει τον Περιφερειάρχη ως «εισπράκτορα» της ΤΕΡΝΑ, επειδή η Περιφέρεια στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με τους Δήμους, πρέπει να εισπράττει και να αποδίδει τα χρήματα στο Εργοστάσιο.
«Τώρα- αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση- που οι ΣΜΑ θα παραδοθούν σε ιδιώτες δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν τελικά οι εργολάβοι που ετοιμάζονται να τους πάρουν προτιμήσουν την Περιφέρεια Ηπείρου, για φοροεισπράκτορα και όχι τους Δήμους. Αυτό είναι το κίνητρο για αλλαγής το καθεστώς του ΦΟΔΣΑ», για να επιτεθεί κατά των δημάρχων Ιωαννίνων και Ζίτσας τον οποίο και εγκαλεί για «επαναστατικούς λεονταρισμούς».
Η τελευταία αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Ζίτσας Μιχ. Πλιάκου, ο οποίος τονίζει «ότι έχει τοποθετηθεί κατ΄ επανάληψη και εγγράφως για τη λειτουργία του ΣΜΑ από το Δήμο του, αλλά και έχει ταχθεί κατά της μελέτης που παρουσίασε η Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργία των ΣΜΑ με προσωπικό των Δήμων και όχι με ιδιώτη». Καταλήγοντας περνάει στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «όψιμο ενδιαφέρον της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς από τα στελέχη της δεν έχουμε ακούσει λέξη για το “πάπλωμα” εδώ και αρκετούς μήνες που συζητείται το θέμα της μελέτης των 37 εκ. ευρώ προς τον ιδιώτη για τη λειτουργία των ΣΜΑ, που με περισσή ευκολία ενέκρινε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συνδέσμου».