Τελευταία ψώνια σήμερα για το εορταστικό τραπέζι

on .

AGORA XRISTOYGENNA

• Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και η ατμόσφαιρα στην πόλη των Ιωαννίνων δεν θυμίζει σε τίποτα τις εορταστικές ημέρες προηγούμενων χρόνων.
Η πανδημία του κορωνοϊού μας αναγκάζει να γιορτάσουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά υπό αυστηρούς περιορισμούς, ενώ εντελώς διαφορετική είναι και η λειτουργία της αγοράς. Όσα καταστήματα δεν είναι κλειστά, λειτουργούν με τη μέθοδο του «click away» που στην πράξη, τουλάχιστον στην περιοχή μας, δεν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδοτική!
Οι Γιαννιώτες μπορούν να κάνουν σήμερα τα τελευταία ψώνια για το εορταστικό τραπέζι, καθώς τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ, ενώ προαιρετικά θα μπορούν να λειτουργήσουν και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου. Ας σημειωθεί ότι εκτός από τα σούπερ μάρκετ ανοιχτά είναι μανάβικα, κρεοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, μπακάλικα, τα καταστήματα δηλαδή για προμήθεια τροφίμων.
Υπενθυμίζεται πως ο κωδικός μετάβασης στα καταστήματα αυτά αλλά και για παραλαβή αγορών μέσω «click away», είναι το «2».
Η φετινή εορταστική περίοδος θα κυλήσει υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες και πλέον οι έμποροι αναμένουν τις αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του λιανεμπορίου μετά τις γιορτές.
Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Λοιμοξιωλόγων και όπως ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 «αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε».
Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown προς το παρόν και επεσήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «τα χρέη είναι σε αναστολή. Όταν τελειώσει η πανδημία θα δούμε τον λογαριασμό και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα».