Δωρεάν rapid test κάθε μέρα στο «Χατζηκώστα»

on .

KORONOIOS EODY DEIGMATA

• Άρχισε χθες και θα συνεχιστεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου (εκτός από 25, 26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου) ο δωρεάν έλεγχος ταχείας  ανίχνευσης για κορωνοϊό από τις ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ στο  Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
 Ο έλεγχος  διενεργείται σε εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου και  μπορούν να προσέλθουν ανεξαιρέτως όλοι οι πολίτες κατά τις ώρες 08.30 – 15.00. Για τη διενέργεια του τεστ είναι απαραίτητος ο ΑΜΚΑ, ενώ για τη μετακίνηση πρέπει να αποστέλλεται μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1 ή να χρησιμοποιείται έγγραφη βεβαίωση επίσης με κωδικό 1 (μετάβαση για ιατρικούς λόγους).
 Έγιναν 157 έλεγχοι 
Στο μεταξύ, συνολικά 157 πολίτες προσήλθαν χθες για διενέργεια ελέγχου «μέσα από το αυτοκίνητο» στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων και όλοι τους βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. 
Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ  έχει προγραμματίσει και νέους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid test) «μέσα από αυτοκίνητο» στην Κεντρική Πλατεία ενδιάμεσα της εορταστικής περιόδου και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου από 09.00 έως 14.00. Εκτός του ΑΜΚΑ, απαραίτητος είναι και αριθμός κινητού τηλεφώνου.