Αμφισβητεί τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ο Σπ. Ριζόπουλος

on .

rizopoulos

• Στην ανάγκη για βαθιές τομές στην Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπ. Ριζόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες.
Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε η παράταξή του δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό, κάνοντας λόγο για πελατειακή πλεκτάνη. «Το σκεπτικό είναι «φουσκώνουμε» τον προϋπολογισμό του 2019, δεσμεύουμε την αγορά και τους ιδιώτες που εμπλέκονται με το κομμάτι της διανομής του χρήματος, ειδικά στις κατασκευές, παρουσιάζουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα ως βασικό και για να μπορέσουμε να τους κρατάμε δέσμιους μέχρι τις επόμενες εκλογές ουσιαστικά το ανανεώνουμε, με αποτέλεσμα το 80% του τεχνικού προγράμματος του '19, να επαναλαμβάνεται το '20….», σημείωσε.
Αναφερόμενος στο κομμάτι του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους βοσκοτόπους, ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι τον βρίσκει σύμφωνο, όμως είναι το πρώτο βήμα. «Το δεύτερο βασικό βήμα είναι μετά τη νομιμοποίηση πως θα προχωρήσουμε σε μια πιο επαγγελματική αντιμετώπιση της πρωτογενούς παραγωγής, αξιοποιώντας του νέους βοσκοτόπους, δημιουργώντας κτηνοτροφικά πάρκα, τα οποία κατ΄εμέ είναι το μέλλον της κτηνοτροφίας, όπως το παρουσιάσαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», ανέφερε.
Παράλληλα ο κ. Ριζόπουλος αμφισβήτησε τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης περί εξασφάλισης χρηματοδότησης, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ για τον δρόμο Πηγάδια Καλεντζίου-Γέφυρα Πλάκας και αναφέρθηκε στη δέσμευσή του ότι θα σύρει την Περιφέρεια στην ανάπτυξη και στη θεσμικότητα!
Όπως είπε «καταφέραμε με καθημερινή μάχη να βάλουμε τους δημάρχους σε μια διαδικασία να σέβονται το Περιφερειακό Συμβούλιο και να φύγουν από τη χύμα νοοτροπία που νόμιζαν ότι επειδή είχαν ανοιχτή γραμμή με τον Περιφερειάρχη, θα μπορούσαν να ψηφίζονταν από έργα μέχρι προσλήψεις ηλεκτρολόγων στο προφορικό…». Καταλήγοντας έκανε αναφορά σε ένα βιβλίο όπου έλαβε ως δώρο από έναν αγαπημένο του φίλο, με τίτλο «μαθαίνουμε τη βλάχικη γλώσσα»...
Τη συνέντευξη άνοιξε ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Φίλ. Παππάς, ο οποίος ανέλυσε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την διαχείριση του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) στο Δήμο Ιωαννιτών.