Σημαντικό και πολύπλευρο το έργο που επιτελεί ο ΟΚΠΑΠΑ

on .

OKPAPA PANOY TZOYFH 21 12 20

• Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.), Δήμου Ιωαννιτών Δημ. Πάνου, είχε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη στα γραφεία του οργανισμού, συνοδευόμενη από το μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Αικ. Μιτοπούλου.
Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, ο κ. Πάνου παρουσίασε την πλούσια και πολυποίκιλη δράση του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., τις δομές του αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Τόνισε την σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, όπως ο εκσυγχρονισμός των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, η εγκατάσταση πυρασφάλειας στους σταθμούς αλλά και η δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων, ξεκινώντας από το 2ο Βρεφικό τμήμα στον 10ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Περάματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης, στις δομές κοινωνικής προστασίας και στο αξιόλογο έργο που προσφέρουν με σκοπό την στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου, (Κοινωνικό Παντοπωλείο –Φαρμακείο –Οδοντιατρείο –Υπνωτήριο Αστέγων –Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας και των παιδιών τους) αλλά και στα άτομα με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. μεΑ). Τέλος, επισήμανε ότι στη σκέψη του Δ.Σ. είναι η δημιουργία δεύτερου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), Κέντρου Δημιουργικής Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) και Κέντρου Ημέρας για τα άτομα με άνοια.
Από την πλευρά της η βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή της για το σημαντικό και πολύπλευρο έργο που επιτελεί ο ΟΚΠΑΠΑ και εκδήλωσε την πρόθεσή της να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του Οργανισμού.
Μεταξύ άλλων, πρότεινε την καταγραφή των αναγκών των πολιτών για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, την σύνταξη μελετών για συμμετοχή του οργανισμού σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα καθώς και την ανάγκη μεγαλύτερης χρηματοδότησης του από τους Κεντρικούς πόρους μέσω του Δήμου Ιωαννιτών.