Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζίτσας

on .

DHMARXEIO ZITSAS 21 11 16

• Κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής και του επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή τώρα - Δήμος Ζίτσας για όλους» Γιώργου Ζιάκκα, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου Ζίτσας για το 2021.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Ράρρας, το σύνολο του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 26.107.925,55 ευρώ, με χρηματικό υπόλοιπο 3.270.633,08 ευρώ, ενώ το ποσό που προορίζεται για επενδυτικούς σκοπούς, συνεχιζόμενα και νέα έργα, φτάνει τα 13.591.820,80 ευρώ, «το μεγαλύτερο ποσό επενδύσεων του Δήμου από συστάσεώς του» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η στάση της παράταξης της μείζονος Αντιπολίτευσης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και το πλαίσιο δράσης, σχολιάστηκε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο.
«Όταν εμείς δηλώναμε ότι η κατ’ ευφημισμόν απλή αναλογική θα φέρει την πλήρη διάλυση των δήμων κάποιοι μας κατηγορούσαν ως φοβικούς. Τώρα ήρθε η ώρα αυτοί οι ίδιοι να μας δικαιώσουν πανηγυρικά», τόνισε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο εισηγητής της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» Σπ. Πάϊκας φρόντισε με τα λεγόμενα και την ψήφο του να αποδείξει περίτρανα πως νοοτροπίες του παρελθόντος, της στείρας άρνησης και της λογικής του «να μη γίνει τίποτα», όσες δεκαετίες και αν περάσουν δεν αλλάζουν».
Από την πλευρά της η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με χθεσινή της ανακοίνωση, κάνει γνωστό ότι κατέθεσε αίτηση στο Δήμο Ζίτσας σχετικά με τα έσοδα του Δήμου από τους δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δ.Ε. Ευρυμενών και τον τρόπο διάθεσής τους.