Rapid test για όλους στο «Χατζηκώστα» από αύριο έως και 10 Ιανουαρίου!

on .

KORONOIOS DEIGMA TEST

• Καθημερινή πρόσβαση στη διενέργεια ελέγχων ταχείας ανίχνευσης (rapid test) αποκτούν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες, χωρίς δηλαδή να αποτελεί προαπαιτούμενο η συμμετοχή τους σε κάποια επαγγελματική ομάδα ή σε φορέα. Συγκεκριμένα εκτός των ελέγχων «μέσα από το αυτοκίνητο» που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και πάλι στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (αύριο Τρίτη και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου), από την Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώθηκε η διενέργεια σε καθημερινή βάση δωρεάν ελέγχων, από αύριο, Τρίτη έως και τις 10 Ιανουαρίου, στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» από Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ.
Οι δειγματοληψίες θα διενεργούνται από τις 8.30 π.μ. έως τις 3 μ.μ., με εξαίρεση το διήμερο των Χριστουγέννων (25 και 26 Δεκεμβρίου και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Για τη διενέργεια ελέγχου είναι απαραίτητος ο Αριθμός ΑΜΚΑ, ενώ για τη μετακίνηση θα πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία αποστολής μηνύματος, με τον κωδικό 1.
Και μέσω πλατφόρμας του Υπ. Υγείας
Στο μεταξύ, δωρεάν πρόγραμμα τυχαίων μαζικών rapid tests, με τη δημιουργία πλατφόρμας ελέγχου διασποράς στην κοινότητα, ανακοίνωσε ο επ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκ. Μαγιορκίνης.
Όπως έκανε γνωστό στην ενημέρωση της Παρασκευής, η νέα πλατφόρμα -testing.gov.gr- για τυχαίο δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους πολίτες, θα είναι διαθέσιμη από σήμερα το βράδυ μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον. Για το σκοπό αυτό, έχουν καθοριστεί 386 σημεία.
«Προσθέτουμε τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια με στόχο να φτάσουμε τους 12.000 ανά ημέρα», τόνισε ο καθηγητής.
Η επιλογή θα είναι τυχαία, ενώ τα ραντεβού για έλεγχο Covid19 θα κλείνονται μέσω SMS.
Στην αίτηση ο πολίτης θα δίνει στοιχεία ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, αφμ και οπωσδήποτε αριθμός κινητού. Θα έρχεται ένα μήνυμα με έναν αριθμό επαλήθευσης. Αν ο πολίτης επιλεγεί, θα έρθει νέο μήνυμα για το πότε και το πού.