Ο Ε. Ράμα αρπάζει ξανά περιουσίες στη Χιμάρα!

on .

XIMARA

• Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κόλπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, καθώς η Κυβέρνηση Ράμα δεν φαίνεται διατεθειμένη να ακολουθήσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων που θα την οδηγήσει και στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης. Τι κι αν Δικαιοσύνη, Διαφθορά, σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. για τις προς ένταξη χώρες; Η Αλβανία δεν δείχνει να… συγκινείται, καθώς κάνει ότι μπορεί για να δυσκολέψει τη ζωή των Ελλήνων έχοντας βάλει στο μάτι τις περιουσίες τους!
Και τι δεν σκαρφίζεται η Αλβανική Κυβέρνηση για να υφαρπάξει τις περιουσίες! Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «himara.gr» με μια λιτή κυβερνητική απόφαση και την αιτιολογία της αλλαγής των εντύπων εγγραφής και πιστοποίησης ιδιοκτησίας, ο Ράμα θέτει σε αχρηστία τους τίτλους ιδιοκτησίας που έχουν εγγραφεί στη Χιμάρα. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να στερούνται της δυνατότητας πιστοποίησης της περιουσίας στις δημόσιες υπηρεσίες και στις δικαστικές αίθουσες.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανάρτησή της: με την κυβερνητική απόφαση 782 από 7/10/2020 με τίτλο αλλαγή εντύπων εγγραφής και πιστοποίησης περιουσιών, πλέον δεν θα έχουν καμία νομική ισχύ τα υπάρχοντα πιστοποιητικά εγγραφής περιουσιών στις περιοχές που δεν έχει πραγματοποιηθεί καταγραφή στο κτηματολόγιο. Το 90% των περιπτώσεων αυτών αφορά την ευρύτερη περιοχή της Χιμάρας, το Φοινίκη και την Κονίσπολη.
Ενώ τα παλιά πιστοποιητικά περιουσιών ανέφεραν πως «Το παρόν έγγραφο αποτελεί έγγραφο που πιστοποιεί την εγγραφή της περιουσίας στον κατάλογο περιουσιών …» τα νέα πιστοποιητικά στην επικεφαλίδα τους γράφουν «Το παρόν δεν αποτελεί πιστοποιητικό εγγραφής της περιουσίας αλλά βεβαιώνει πως ο ενδιαφερόμενος έχει καταθέσει τα σχετικά έγγραφα για την εγγραφή της».
Αυτό έχει ως συνέπεια την αχρήστευση των πιστοποιητικών που είχαν εκδοθεί μέχρι τώρα στις περιοχές που δεν έχει γίνει η εγγραφή στο κτηματολόγιο. Πλέον το μόνο έγγραφο που αποτελεί αναγνωρισμένο τίτλο ιδιοκτησίας είναι αυτό που έχει εκδοθεί από το κτηματολόγιο. Όπως προαναφέρθηκε, σε αρκετές περιοχές που διαβιεί η ελληνική μειονότητα δεν έχει γίνει καταγραφή και εγγραφή στο κτηματολόγιο της χώρας.