Νέες προοπτικές για την Ελλάδα με το πέρασμά της στην «εποχή του 5G»

on .

EYRYZONIKOTHTA KALODIO

• Στην εποχή του 5G περνά σταδιακά η χώρα μας, καθώς μέσα στο α’ τρίμηνο του 2021 τα πρώτα δίκτυα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν.
Εξάλλου, το μεγάλο ενδιαφέρον των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη δημοπρασία για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς, που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, συνιστά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας, όπως τονίζει και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Το συνολικό τίμημα ξεπέρασε το ποσό των 372 εκατ. ευρώ, δικαιώνοντας πλήρως τον σχεδιασμό της δημοπρασίας, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμπεριέλαβε το σύνολο των διαθέσιμων ραδιοσυχνοτήτων.
Με βάση τις προϋποθέσεις των αδειών, μέχρι το τέλος του 2023 οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα πρέπει να παρέχουν δυνατότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες 5G τουλάχιστον στο 60% του πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό σε βάθος εξαετίας επεκτείνεται στο 94%, ενώ στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης για την ισόρροπη ανάπτυξη των υποδομών και την αποφυγή αποκλεισμών, έχει ληφθεί πρόνοια για την παροχή υπηρεσίας 5G από τουλάχιστον έναν πάροχο σε 42 απομακρυσμένες περιοχές, τόσο στην παραμεθόριο όσο και στην ενδοχώρα.
Ικανοποίηση από ΟΜΕ - ΟΤΕ
Η Ομοσπονδία ΟΤΕ Εργαζομένων με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την έναρξη εμπορικής διάθεσης του δικτύου 5G σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδος που, όπως σημειώνει, σηματοδοτεί την ηγετική θέση του ΟΤΕ στον κλάδο και υπογραμμίζει την συνεισφορά του, για άλλη μια φορά, στην ελληνική οικονομία.
Και ευχαριστεί τους χιλιάδες εργαζόμενους του Ομίλου, που σε δύσκολους καιρούς δούλεψαν ατελείωτες ώρες ώστε να παρουσιαστεί αυτό το μικρό τεχνολογικό θαύμα. Να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα μας τεχνολογικός κόμβος, αποτελώντας πλέον την τρίτη χώρα στην Ευρώπη που «μπαίνει» σε αυτή την νέα εποχή.
Παράλληλα σημειώνει ότι «η τεχνολογία 5G δεν αποτελεί απλά την επόμενη γενιά ασύρματης επικοινωνίας, αλλά εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων…
»…Το 5G θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, με δυνατότητα εφαρμογής σε διάφορους τομείς όπως η βιομηχανία, η υγεία, οι μεταφορές, οι «έξυπνες» πόλεις, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία κ.ά.».