Πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους Κολεγίων

on .

AMFITHEATRO FOITHTRIA

• Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη Βουλή τροπολογία με την οποία η Ελλάδα επιδιώκει να συμμορφωθεί με τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως προς την ενσωμάτωση διατάξεων σχετικής οδηγίας για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων κολεγίων. Με την ψηφισθείσα τροπολογία υποχρεώνονται:
Α. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων, προκειμένου να ασκούν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού.
Β. Στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων για να ασκούν το επάγγελμα του Οικονομολόγου και του Λογιστή Φοροτεχνικού.
Τα δικαιώματα άσκησης των παραπάνω επαγγελμάτων θα είναι τα ίδια με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων.
Η κατάθεση της τροπολογίας προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτή Ιωαννίνων και Αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, η οποία κατηγορεί την Υπουργό Νίκη Κεραμέως για εκπρόθεσμη κατάθεση της τροπολογίας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αυτή είναι «δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια. Επίσης ενημερώνει ότι απορρίφθηκαν από την Υπουργό τροπολογίες που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ήταν και μια για την ίδρυση ΙΕΚ από το Ριζάρειο Ίδρυμα στο Μονοδένδρι Ζαγορίου.