Από 27 Δεκεμβρίου αρχίζει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό

on .

EMBOLIO

•  Στις 26 Δεκεμβρίου  αναμένεται να φθάσουν  οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου για τον κορωνοϊό στη χώρα μας και από την επόμενη, 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη,  ανακοίνωσε χθες  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στην  ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την οποία έχουμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναμένεται η έγκριση του πρώτου εμβολίου, θα είναι αυτό της Pfizer στις 22 Δεκεμβρίου. Διανομές στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη».
Συνεχίζοντας είπε ότι υπάρχει αυστηρή προτεραιοποίηση για το ποιοι θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι, που θα είναι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων και αμέσως μετά οι άνω των 65 ετών.