Αναφορά στη Βουλή για την απαγόρευση του κυνηγιού

on .

KYNHGOS

• Αναφορά προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, σχετικά με την αντιμετώπιση του κυνηγιού ως μία υπαίθρια δραστηριότητα άθλησης κατά τη περίοδο του απαγορευτικού λόγω πανδημίας κατέθεσαν ο βουλευτής Άρτας του Κινήματος Αλλαγής Χρ. Γκόκας, μαζί με συναδέλφους του, της Κ.Ο. του κόμματος.
Οι βουλευτές κατέθεσαν την επιστολή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στην οποία επισημαίνεται ότι σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπεται το κυνήγι ως μοναχική δραστηριότητα, που δεν ενοχοποιείται για τη διασπορά του κορωνοϊού. Άλλωστε το κυνήγι αποτελεί και ένα μέσο ισορροπίας της άγριας πανίδας που είναι απαραίτητο στη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρουν, είναι αυτό του πληθυσμού του αγριόχοιρου. Ο κ. Γκόκας είχε ήδη και ο ίδιος τονίσει το πρόβλημα που υπάρχει λόγω της πληθώρας των αγριόχοιρων, κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά χωριά της Άρτας, με καταστροφές στις καλλιέργειες, στους αγρούς και στους κήπους των περιοχών αυτών.
Οι Βουλευτές της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετάσουν το αίτημα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος να επιτραπεί η ατομική άσκηση της δραστηριότητας του κυνηγιού, και να τους απαντήσουν σχετικά.
Και για τα ΤΑΞΙ
Με άλλη ερώτηση των βουλευτών Χρ. Γκόκα και του Α. Πουλά προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητείται η άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί Δημόσιας Χρήσης είναι ένας κλάδος που δεν έχει μέχρι τώρα καμία ουσιαστική στήριξη, εκτός από τα 800 ευρώ που δόθηκαν τον Μάιο.