Περιπετειώδης η σύλληψη δύο αλλοδαπών με ναρκωτικά και όπλο

on .

NARKOTIKA 17 12 20

• Επεισοδιακή -και μετά από καταδίωξη- ήταν η σύλληψη δυο αλλοδαπών για μεταφορά ναρκωτικών από τα ελληνοαλβανικά σύνορα προς το εσωτερικό της χώρας, ενώ η Δίωξη Ιωαννίνων έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία κι ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού τους.
Οι δύο δράστες συνελήφθησαν τελικά ο ένας το βράδυ της Τετάρτης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και ο άλλος χθες το μεσημέρι στο Βοτονόσι Ιωαννίνων.
Η όλη επιχείρηση ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τρίτης όταν ένας 30χρονος επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών στο Καλπάκι και διέφυγε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά στην περιοχή Προφήτη Ηλία Μετσόβου, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της, την εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός.
Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκε σακίδιο πλάτης που είχε κρύψει ο 30χρονος δράστης σε δασώδες σημείο στην περιοχή του Ανήλιου Μετσόβου, το οποίο περιείχε 6 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 6 κιλών και 300 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είχε παραλάβει το σακίδιο με τα ναρκωτικά κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα από τον έναν από τους δύο 28χρονους συνεργούς του, οι οποίοι στη συνέχεια επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Στο πλαίσιο της έρευνας εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν: • πιστόλι TOKAREV & γεμιστήρα με επτά 7 φυσίγγια, που βρέθηκαν στο σπίτι του 28χρονου συλληφθέντα, • συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, • χρηματικό ποσό 1.250 ευρώ, • η μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, • 3 κινητά τηλέφωνα και κάμερα.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής, απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης, επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.