Tablets για τους μαθητές από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ιωαννιτών

on .

tablet

• Στην έγκριση και διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων ώστε να γίνει η προμήθεια tablets προχώρησαν οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού και καλύπτει το κόστος για τον απαραίτητο εξοπλισμό της τηλεκπαίδευσης.
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να πιστώσει στους λογαριασμούς των σχολικών μονάδων επιπλέον ποσό 19.000 ευρώ ώστε να γίνει η προμήθεια 190 tablet, όπως έχει αιτηθεί με σχετικά έγγραφα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Η πίστωση του ποσού αυτού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα γίνει σήμερα, Παρασκευή.
«Στεκόμαστε δίπλα στα σχολεία και τους μικρούς μαθητές οι οποίοι βρίσκονται το διάστημα αυτό εκτός κανονικής εκπαιδευτικής διαδικασίας και προσπαθούμε να τους διευκολύνουμε στο μέτρο του εφικτού», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Β. Τσαμπαλάς.
Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την πλευρά της διέθεσε το ποσό των 15.000 ευρώ ώστε να καλυφθούν ανάγκες των μαθητών. Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη «Τα ποσά θα κατατεθούν στα ταμεία των σχολείων προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική αγορά που σήμερα πλήττεται. Περισσότερο ενισχύονται τα σχολεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καθώς και το 2ο Γυμνάσιο –Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, λόγω των αυξημένων αναγκών τους…».