Ανοικτοί κάθε μέρα οι ναοί για ολιγόλεπτη προσευχή

on .

MHTROPOLH IOANNINON 1

• Την αυστηρή τήρηση των μέτρων που αποφάσισε η Κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις των Επιστημόνων και την αποδοχή τους εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας, ζητά με εγκύκλιό του από τους Ιερείς και τους Επιτρόπους ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.
Αναφέρεται κυρίως στη δυνατότητα που έχουν οι πιστοί να επισκέπτονται τους Ιερούς ναούς μετά την τέλεση των Ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας

για ολιγόλεπτη προσευχή, τηρώντας όμως σχολαστικά τα μέτρα, ήτοι τήρηση αποστάσεων, σωστή χρήση μάσκας, χρήση απολυμαντικών, μη υπέρβαση του επιτρεπομένου αριθμού εντός και εκτός των Ιερών ναών.
«Οι ιερείς και οι υπεύθυνοι εργαζόμενοι των Ιερών Ναών έχουν την υποχρέωση διασφάλισης της τήρησης των προβλεπομένων μέτρων και οι πιστοί παρακαλούνται για την ακριβέστατη συμμόρφωσή τους στα μέτρα και στις υποδείξεις του υπεύθυνου προσωπικού των Ιερών Ναών», τονίζει ο κ. Μάξιμος για να προσθέσει, κάτι που συνήθιζε να επισημαίνει και στις θείες λειτουργίες του καλοκαιρού, όταν είχαν ανοίξει οι ναοί: «Επιμένουμε στην αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων ώστε να μην στερηθούμε και πάλι εξαιτίας της σκληροκαρδίας κάποιων το αγαθό να είναι οι Εκκλησίες μας ανοικτές έστω και για ατομική προσευχή».
Τέλος για το πώς θα γίνει ο εκκλησιασμός των πιστών τις τρεις ημέρες που ανοίξουν στους πιστούς οι Εκκλησίες (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια), παραπέμπει σε νεότερη ανακοίνωση και μετά από συνεννόηση με τους υπευθύνους των Ιερών ναών της πόλης των Ιωαννίνων.