Ξεκινάει από σήμερα η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν

on .

EMBOLIO

• Από σήμερα το πρωί ξεκινά η καταγραφή όλων των υγειονομικών της χώρας που επιθυμούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό όταν αυτό έρθει στη χώρα μας.
Ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας κατά την χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ανακοίνωσε πως ξεκινά η καταγραφή του προσωπικού σε νοσοκομεία, υγειονομικές δομές και Κέντρα Υγείας.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, προτεραιότητα μετά την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων -ενδεχομένως και πριν το τέλος του χρόνου- θα έχουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας, ενώ θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Όπως ανέφερε χθες ο Β. Κικίλιας από σήμερα το πρωί το Υπουργείο Υγείας θα επικοινωνήσει από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα διαδοχικά με zoom, με τους Διοικητές, αναπληρωτές Διοικητές, Διευθυντές Νοσηλευτικής και Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, όπως και γιατρούς, από τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες και όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο εμβολισμός αφορά όλο το προσωπικό. Δηλαδή, όπως είπε, και τους ιατρούς και τους νοσηλευτές και τους τραπεζοκόμους και τις καθαρίστριες που μπαίνουν μέσα στη ΜΕΘ και το διοικητικό προσωπικό και τη φύλαξη και όλους.
«Η έκκλησή μου προς αυτούς έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με τη δική τους προστασία μέσω του εμβολιασμού και εξίσου με την ασφάλεια των ασθενών μέσα στο νοσοκομείο, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων», υπογράμμισε ο Υπ. Υγείας.