Οι φοιτητές Καλών Τεχνών ζητούν άνοιγμα των εργαστηρίων τους

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• «Προσερχόμαστε στα εργαστήρια, το πιο ζωτικό κομμάτι της σχολής, για να μετέχουμε στην καλλιτεχνική εμπειρία. Η Τέχνη δεν σπουδάζεται, πόσο μάλλον από απόσταση.

Η Τέχνη βιώνεται. Γεννιέται κι αναπνέει στα εργαστήρια της σχολής. Τόσο το Εικαστικό όσο και το Θεωρητικό τμήμα χωρίς ανοιχτά εργαστήρια ακυρώνονται».
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και προσθέτει: «Για να γίνει σαφές, χωρίς εργαστήρια δεν υπάρχει σχολή! Δε θα ανεχτούμε άλλο την υποβάθμιση των σπουδών μας». Ο Σύλλογος ζητάει λοιπόν το άνοιγμα των εργαστηρίων τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.
Παράλληλα, παρεμβαίνει και στο θέμα της ένταξης αστυνομικού σώματος στις πανεπιστημιακές κοινότητες εκφράζοντας την αντίθεσή του στο γεγονός. Όπως σημειώνει σε δεύτερη ανακοίνωσή του, «η κίνηση αυτή δεν συμβάλλει στην αναβάθμιση της παιδείας».

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Έκτακτη χρηματοδότηση 784.000 ευρώ στο Πανεπ. Ιωαννίνων

• Την έκτακτη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων της χώρας και της ΑΣΠΑΙΤΕ, ύψους 16 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως. Στο Πανεπ. Ιωαννίνων κατανέμονται 784.000 ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου η κατανομή έγινε βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, όπως ο αριθμός των ενεργών φοιτητών, η διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών, το μέγεθος και η γεωγραφική διασπορά του ιδρύματος, το μόνιμο και έκτακτο προσωπικό.