Νέα παρέμβαση για την κατασκευή του δρόμου Κακαβιά - Ιωάννινα

on .

DROMOS FORTHGO
• Την κατασκευή του οδικού άξονα Κακαβιά- Ιωάννινα ζητά από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος. Μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία επισημαίνει:
«Η σημασία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου είναι μεγάλης σημασίας όχι μόνο για τον κλάδο τον οποίο εκπροσωπούμε, αλλά και για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας συνολικά για τους παρακάτω λόγους:
α) Ο εν λόγω άξονας διασχίζει 5 χώρες, γεγονός που θα προσελκύσει εμπορευματικές και επιβατικές ροές στην χώρα μας από τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
β) Τα διεθνή αεροδρόμια των Ιωαννίνων και του Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς και το οδικό δίκτυο της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού θα αποκτήσουν αμέσως μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία,
γ) Θα μειωθεί σημαντικά ο απαιτούμενος χρόνος για την σύνδεση της Περιφέρειας Ηπείρου με τα Βαλκάνια αλλά και την Κεντρική Ευρώπη.
Εν ολίγοις, είμαστε βέβαιοι πως όλα αυτά είναι γνωστά σε εσάς και πως σίγουρα αποτελούν μέρος του σχεδιασμού σας. Παρ’όλα αυτά θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη καθώς στην δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει η ευκαιρία του ταμείου ανάκαμψης και είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει να ενταχθεί σε αυτό ένα έργο υποδομών αυτής της σημασίας».