Εκστρατεία ενημέρωσης χθες για αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων

on .

astynomia
• Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκε χθες στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και με τη συνδρομή της Περιφέρειας. 
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής rapid test σε διερχόμενους οδηγούς από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, διένειμαν έντυπο υλικό με κεντρικό μήνυμα:
«Η προσπάθεια για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι ΟΜΑΔΙΚΗ, στην προσπάθεια αυτή σε θέλουμε ΔΙΠΛΑ μας, σε θέλουμε στη ΖΩΗ».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γεν. Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου διενεργούνται καθημερινά εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Ωστόσο, η ευαισθητοποίηση και η εμπέδωση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς είναι παραπάνω από αναγκαία για να μπει επιτέλους ένα «STOP» στα τροχαία ατυχήματα, ένα «STOP» στην απώλεια ανθρώπινων ζωών.