Σπ. Ριζόπουλος: Να σχεδιαστεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης

on .

rizopoulos

• Η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία της Άρτας βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των «Οριζόντων Ηπείρου» με τους εκπροσώπους του τοπικού Επιμελητηρίου.
Η ανησυχία των εμπόρων της Άρτας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους ήταν το βασικό αντικείμενο στο οποίο εστίασαν οι δύο πλευρές. Αμφότερες συμφώνησαν ότι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να γίνει για την τόνωση της αγοράς, είναι η σχεδίαση ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης.
Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, όλοι οι φορείς έχουν εστιάσει στον τουρισμό, αγνοώντας την αγροτική οικονομία η οποία έχει περγαμηνές να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ευρύτερου τόπου.
Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανέφερε ότι χρειάζεται η δημιουργία ενός σχεδίου για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις μέχρι το Πάσχα.
Το γεγονός ότι η Άρτα δεν έχει πολλά κρούσματα, ήταν ένα από τα θέματα που επίσης συζητήθηκαν με τον κ. Ριζόπουλο να αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ να έχει ένα πλάνο για τα lockdown και ανάλογα με τα νούμερα των κρουσμάτων να κινείται και η οικονομία της κάθε περιοχής, κάτι που βρήκε απόλυτα σύμφωνους τους ανθρώπους του Επιμελητηρίου.