Ο ΟΚΠΑΠΑ για την Παγκ. Ημέρα κατά της κακοποίησης γυναικών

on .

okpapa

• Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, δυναμικότητας 20 κλινών λειτουργεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών, όπως υπενθυμίζει με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών.

Στόχος του είναι η παροχή ασφαλούς διαμονής στις γυναίκες – θύματα και στα παιδιά τους.
Όπως αναφέρει ο ΟΚΠΑΠΑ σε ανακοίνωσή του, «το μήνυμα της ημέρας είναι διπλό, αφενός μεν προς την κοινωνία, να αντιμετωπίζει με σεβασμό όλες τις γυναίκες (που μπορεί να είναι μάνα, σύζυγος, κόρη, φίλη) και κατ’ επέκταση ο σεβασμός προς κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου φύλου, ιδιότητας, εθνικότητας, ή άλλων χαρακτηριστικών. Αφετέρου απευθύνεται προς την γυναίκα – θύμα βίας και είναι: «Μιλήστε…», μιλήστε στις δομές που υπάρχουν και σας υποστηρίζουν, μιλήστε και επικοινωνήστε με τις δομές που έχουν δημιουργηθεί για την στήριξή σας».

via gynaikes

Η Ροζίνα Βαβέτση για την βία κατά των γυναικών

• Σε μήνυμά της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών η Δήμαρχος Νικ. Σκουφά Άρτας Ροζίνα Βαβέτση τονίζει: «Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, είναι μια παγκόσμια πανδημία. Είναι μια ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες κι ένα σημάδι ντροπής για όλες τις κοινωνίες. Η ισότητα, αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Μόνο όταν όλες οι γυναίκες του κόσμου θα μπορούν να ζουν ελεύθερες από φόβο, βία και ανασφάλεια, μόνο τότε θα μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι ζούμε σ’ ένα δίκαιο και ισότιμο κόσμο».

Το «ΠΡΑΤΤΩ» για την ενδοοικογενειακή βία

• Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών εξέδωσε το Τμήμα Γυναικών «Πράττω» τονίζοντας ότι «αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να αλλάξουμε τα κοινωνικά στερεότυπα που το τροφοδοτούν.
Η έμφυλη βία ενισχύει την ανισότητα των φύλων με άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας».

Στα πορτοκαλί χθες η Βουλή για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

• Η Βουλή συμμετείχε στη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ενισχύοντας τις δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και της πολιτείας που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής προβλήθηκε το πορτοκαλί χρώμα και το σύνθημα «Όχι στη βία», που συμβολίζουν τον διαρκή αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.