Την ερχόμενη εβδομάδα το σχέδιο «επιστροφής στην καθημερινότητα»

on .

sxoliki aithousa

• Δύσκολα θα θυμίζουν τα Χριστούγεννα των τελευταίων ετών οι φετινές Άγιες μέρες, καθώς ο Δεκέμβρης είναι εξαιρετικά πιθανό να βρει την Ελλάδα σε γενικό lockdown, παράθυρο το οποίο άφησε ανοιχτό χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ1, υποστήριξε ότι η «1η Δεκέμβρη δεν είναι ρεαλιστικός στόχος» για την επαναφορά στην κανονικότητα, φέρνοντας πιο κοντά από ποτέ στον εγχώριο ορίζοντα την παράταση του γενικού απαγορευτικού.
«Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου» διευκρίνισε ο κ. Πέτσας και προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα ξεδιπλώσει το σχέδιο επιστροφής της χώρας στην καθημερινότητα την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδικός χάρτης ενόψει και των Χριστουγέννων περιλαμβάνει 3 σταθμούς:
-Πρώτος σταθμός η επανεκκίνηση της μαθησιακής διαδικασίας
-Δεύτερος σταθμός το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και
- Τρίτος και τελευταίος σταθμός η επιστροφή της εστίασης, αλλά με αυστηρές προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος αναμένεται να λειτουργήσουν μόνο με καθήμενους πελάτες, μέχρι 4 άτομα ανά τραπέζι και χωρίς να επιτρέπεται η αναπαραγωγή μουσικής, γεγονός που υποδηλώνει τον περιορισμό της διασκέδασης στις πρώτες βραδινές ώρες.