Σε χρήση ξανά το γυμναστήριο στο Καλέντζι Βορ. Τζουμέρκων

on .

gymnasthrio kalentzi

• Σε χρήση αναμένεται να δοθεί και πάλι έπειτα από δύο δεκαετίες και πλέον το κλειστό γυμναστήριο στο Καλέντζι, καθώς ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων προχώρησε στις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου που αφορά στην επισκευή και συντήρησή του.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 165.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και η χρηματοδότησή του θα γίνει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το κλειστό γυμναστήριο αποτελεί τμήμα του πρώην Γυμνασίου Κατσανοχωρίων, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του οποίου χρησιμοποιούνται σήμερα για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου και όχι μόνο. Ο χώρος του γυμναστηρίου, λόγω εγκατάλειψης και απουσίας συντήρησης, είχε πάψει να χρησιμοποιείται και στην ουσία είχε μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο.
Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, η επισκευή του κτιρίου και η επαναφορά του στην αρχική του χρήση ως γυμναστήριο γενικής χρήσης με όργανα γυμναστικής, με μπασκέτες για μικρά παιδιά και προπόνηση ερασιτεχνικών ομάδων.
Ο Γιάννης Σεντελές
Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά τη δημιουργία μικρών αθλητικών πυρήνων σε πολλές κοινότητες, ήρθε η στιγμή να αποκτήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και έναν κλειστό χώρο άθλησης, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από όσους διαμένουν και επισκέπτονται το Καλέντζι και τα γύρω χωριά, αλλά ακόμη και από ομάδες στο πλαίσιο μιας προπόνησης ή ενός τουρνουά, καθώς οι διαστάσεις είναι τέτοιες που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίσημους αγώνες. Σε συνδυασμό και με την πρόσφατη αναβάθμιση των παιδικών χαρών σε 13 κοινότητες, δημιουργούμε εστίες άθλησης και αναψυχής σε κάθε κοινότητα, που και μια διέξοδο αποτελούν για τους δημότες, αλλά και συμβάλουν στην προσέλκυση επισκεπτών».

Web Baner Antigoni