Μ. Τζούφη: Δεν αρκούν έξι γιατροί για στελέχωση ΜΕΘ στα Γιάννενα

on .

ENTATIKH KORONOIOS

• Με έξι επιπλέον νέες θέσεις γιατρών για τη στελέχωση των ΜΕΘ σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού στα Γιάννενα, όπως προέκυψε από την απάντηση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σε ερώτηση της Μερόπης Τζούφη που συζητήθηκε στη Βουλή.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση υγειονομική θωράκιση του νομού Ιωαννίνων, τονίζοντας πως η περιοχή ήταν από τις πρώτες που εντάχθηκαν στο «κόκκινο». Υπογράμμισε την ανάγκη να προσληφθεί άμεσα μόνιμο και καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις μονάδες ειδικών λοιμώξεων που έχουν αναπτυχθεί σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και «Χατζηκώστα», όπως και να στελεχωθούν οι νέες κλίνες ΜΕΘ/ΜΑΦ καθώς η πληρότητα αγγίζει το 80%, με τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων να υποδέχονται πλέον κρούσματα από τη δυτική Μακεδονία και τη βορειοδυτική Ελλάδα. Παράλληλα, τόνισε πως τα Ιωάννινα στερούνται στοχευμένου σχεδίου ιχνηλάτησης.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 6 επιπλέον γιατρών για τις ΜΕΘ, τη στιγμή που το ΠΓΝΙ έχει ζητήσει από τον Αύγουστο επιπλέον 40 γιατρούς, ενώ αόριστες και ασαφείς χαρακτηρίζει η κ. Τζούφη τις απαντήσεις του για την ιχνηλάτηση, τη δημιουργία δομής «αποθεραπείας» και την άμεση εμπλοκή και στήριξη όλων των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη της πανδημίας.