Τα Πανεπιστήμια ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

on .

AMFITHEATRO FOITHTRIA

• Στη διαδικτυακή διάσκεψη των Υπουργών Παιδείας της Ευρώπης με διοργανώτρια χώρα την Ιταλία συμμετείχε χθες το πρωί ο Υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ευρώπη και η πρόοδος που σημειώνεται ως προς το κοινό όραμα του Ενιαίου Χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης (European Higher Education Area - EHEA), στο πλαίσιο που έχει περιγραφεί στη Διακήρυξη της Μπολόνια πριν 21 χρόνια.
Ο κ. Διγαλάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας, σημειώνοντας πως τα ελληνικά πανεπιστήμια ανταποκρίθηκαν με εξαιρετικά ικανοποιητικό τρόπο στην πρόκληση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του προηγούμενου εξαμήνου, προσφέροντας το 96,5% των μαθημάτων διαδικτυακά, και συνεχίζουν αμείωτα την προσπάθεια και στο τρέχον εξάμηνο.
Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι «η τριτοβάθμια εκπαίδευση διαθέτει την ευκαιρία, αλλά και την ευθύνη, να εξοπλίσει τους φοιτητές με εφόδια, αλλά και να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών και υπεύθυνων πολιτών». Βασικοί παράγοντες για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι, όπως είπε, «η καλλιέργεια της ακαδημαϊκής και επιστημονικής ελευθερίας και ακεραιότητας, καθώς και η στενή συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων».
Η Ελλάδα, επισήμανε ο κ. Διγαλάκης, είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί με πρόγραμμα σειρά μεταρρυθμίσεων, εκσυγχρονίζοντας το πλαίσιο και τη λειτουργία της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης.

Web Baner Antigoni