Πόσο προσωπικό λείπει από τις δομές υγείας της 6ης ΥΠΕ;

on .

NOSOKOMEIO ARTAS

• «Κοινό μυστικό» είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και στις ΤΟΜΥ της 6ης ΥΠΕ, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν και οι υγειονομικές μονάδες της Ηπείρου,σε σχέση με τις ελλείψεις προσωπικού. Μόνο που δεν είναι ξεκάθαρο πόσα ακριβώς είναι τα κενά και γενικότερα ποιο είναι το σχέδιο για την ενίσχυση των δομών.
Για τον λόγο αυτό, ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝ.ΑΛ Χρήστος Γκόκας μαζί με συναδέλφους του επανακατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Υγείας ζητώντας πληροφόρηση.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, σύσσωμο το προσωπικό των δημόσιων δόμων υγείας παρά τις ελλείψεις που έχουν ακόμα και σε υλικοτεχνικές υποδομές, υπερβάλλουν εαυτόν και ανταποκρίνονται στην περίθαλψη και νοσηλεία των κρουσμάτων Covid-19. Ωστόσο, όπως σημειώνουν, «από τη πλευρά της η Κυβέρνηση στις εκκλήσεις ετών από τους Συλλόγους των Εργαζομένων, αλλά και από τις Διοικήσεις των δομών υγείας για προσλήψεις προσωπικού, διενεργεί διαγωνισμούς για επικουρικό προσωπικό και προσωπικό ορισμένου χρόνου για να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή αυτή πανδημία. Δηλαδή, με σπασμωδικές κινήσεις και χωρίς κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο καλούμαστε να ξεπεράσουμε αυτή την υγειονομική κρίση».
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ, δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό από την Κυβέρνηση ότι πλέον κάθε καθυστέρηση στον τομέα της υγείας μεταφράζεται σε αποδόμηση του Ε.Σ.Υ., με δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας.
Καλούν λοιπόν τον αρμόδιο Υπουργό να καταθέσει τα αντίστοιχα αναλυτικά στοιχεία για το εργαζόμενο προσωπικό, τις αποχωρήσεις, τις προγραμματισμένες προσλήψεις και το σχέδιο για αύξηση και ενίσχυση των κλινών ΜΕΘ, ΜΑΦ και θαλάμων αρνητικής πίεσης της 6ης ΥΠΕ ανά Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ κ.λπ..