Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε πολιτικό – ηγετικό ρόλο!

on .

dikasthrio

• «Εμφύλιος» φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή την ανακοίνωση περί αντισυνταγματικότητας της απόφασης για την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων.
Με ανακοίνωση τους τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δημήτρης Φούκας και Ελευθερία Κώνστα διαχωρίζουν τη θέση τους κατηγορώντας το προεδρείο ότι «έχει επιλέξει να τοποθετήσει την Ένωση στην πολιτική διαμάχη και μάλιστα σε ηγετικό ρόλο!» την ώρα που «στο ζήτημα του καλπάζοντος κινδύνου της πανδημίας» στα δικαστήρια «επιδεικνύει αφωνία, μετά την ρήξη με τους συνδικαλιστικούς φορείς των δικηγόρων».
«Σήμερα που επείγει όσο ποτέ η προσαρμογή της ΚΥΑ λειτουργίας των δικαστηρίων, ο Πρόεδρος της ΕνΔΕ επιλέγει να ενταχθεί σε ένα πολιτικό μέτωπο, καταρρακώνοντας όχι μόνο το καταστατικό, αλλά και τη φύση της Ένωσης. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την εκτροπή» αναφέρουν χαρακτηριστικά και καλούν τους συναδέλφους τους «σε εγρήγορση για την επαναφορά της Ένωσης στο ρόλο της, ως προασπιστή του ρόλου της δικαιοσύνης και προστασίας των μελών της και των μετεχόντων στην απονομή του Δικαίου».