«Η ανθρωπότητα θα νικήσει την πανδημία του κορωνοϊού»

on .

ANASTASIOS

• «Αυτός ο ιός δεν ξέρει κανείς πως κινείται. Αλλά η ανθρωπότητα θα νικήσει την πανδημία του κορωνοϊού».

Αυτά είπε, έχοντας καλή διάθεση και χαμογελώντας, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στην Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα Luela Hajdaraga, που τον επισκέφτηκε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και του μετέφερε τις ευχές της πολιτικής ηγεσίας και του λαού της χώρας της.
Εξάλλου ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει σχετικά: «Συμμετέχω στις προσευχές των πιστών για την πλήρη και ταχεία ανάκαμψη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου Γιαννουλάτου».
Στο μεταξύ έντονο είναι το ενδιαφέρον στην Αλβανία για την εξέλιξη της υγείας τουΑρχιεπισκόπου, καθώς είναι μια προσωπικότητα, που έχει αναγνώριση και απήχηση, λόγω του πολύπλευρου έργου του, στην ευρεία μάζα του λαού, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως εκτενή είναι τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί, ιστοσελίδες) όσον αφορά στην ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.
Να σημειωθεί ότι αρνητικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν, μετά από τεστ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, οι συνεργάτες (κληρικοί και λαϊκοί) του κ. Αναστασίου, καθώς και το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής.
Η.Μ.