Απών φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών από τον εορτασμό για την Παγκ. Ημέρα Διαβήτη

on .

dhmarxio

• Την απογοήτευσή της εκφράζει η Πανηπειρωτική Ένωση για τον νεανικό Διαβήτη για το γεγονός ότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν συμμετείχε φέτος στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη φωτίζοντας με μπλε χρώμα κάποιο από τα κτίρια της πόλης.
Όπως αναφέρει η ΠΕΝΔΙ, το βράδυ του Σαββάτου 25 Δήμοι της χώρας μας, φώτισαν σημαντικά μνημεία και κτίρια, με το λαμπερό μπλε χρώμα του διαβήτη, ωστόσο, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος συνήθως πρωτοπορούσε, έλαμψε δια της απουσίας του. Χαρακτηρίζει ως αστείες τις δικαιολογίες για την απουσία των Ιωαννίνων από τη μακρά λίστα των φωταγωγήσεων (πχ. κόστος 100 ευρώ!, τα οποία μάλιστα προσφέρθηκε να καλύψει το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων) ή ότι είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρονοβόρα διαδικασία εγκρίσεων και διαδικασιών.
Κατά τα άλλα, η Ένωση επισημαίνει πως «εν μέσω μιας πανδημίας που εδώ και πολλούς μήνες ταλανίζει όλη την ανθρωπότητα, αυτήν του COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ακόμη μία μεγάλη πανδημία, η οποία εδώ και χρόνια υφίσταται και συνεχίζει να εξελίσσεται ασταμάτητα, αυτήν του Σακχαρώδη Διαβήτη». Οι δε δράσεις φωταγώγησης αποτελούν μέρος του παγκόσμιου project της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) «Shine A Light on Diabetes» και τελούν υπό την αιγίδα της.