«Κατά μόνας» οι καταθέσεις στεφάνων για το Πολυτεχνείο

on .

stefania

• Προσαρμοσμένοι στις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία θα είναι οι φετινοί εορτασμοί και στα Γιάνενα για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Κατά μόνας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 17 Νοεμβρίου η κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Με ανακοίνωσή του τo Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χαιρετίζει την 47η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της Νεολαίας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Στο μεταξύ, η κατάθεση στεφάνων για τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ., με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «δεν είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία, δεν είναι οι εκδηλώσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος που γίνονται με μέτρα προστασίας πολύ πιο αυξημένα, απ’ αυτά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς».
Παράλληλα, οι παρατάξεις «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» και «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» καλούν σε κινητοποίηση κατά της απαγόρευσης που έχει βάλει η κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, η οποία έχει οριστεί για τις 6 μ.μ. την Τρίτη στο παλιό Πανεπιστήμιο.