Ικανοποίηση στο Πωγώνι για την ένταξη του «Ιωάννινα – Κακαβιά» στο Ταμείο Ανάκαμψης

on .

KAKABIA KALPAKI PINAKIDES

Προσδοκίες για την υλοποίηση της επέκτασης της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννενα έως την Κακαβιά, ενός πολύ σημαντικού οδικού έργου για την περιοχή μας και όχι μόνο, έχουν καλλιεργηθεί από την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης, αν και επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν υπάρξει. Ωστόσο, η Περιφέρεια Ηπείρου εμφανίζεται σίγουρη για το έργο, γι’ αυτό εξάλλου και ενημερώνει τους τοπικούς φορείς. 

Ανακοίνωση για την θετική εξέλιξη εξέδωσε χθες και ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του καθώς ως γνωστόν η εκτέλεση του συγκεκριμένου τμήματος αποτελούσε πάγιο αίτημα του ακριτικού Δήμου που με επανειλημμένες επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία ζητούσε την ολοκλήρωσή του.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Καψάλης «ενημερώθηκα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την ένταξη του τμήματος της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά στο Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για ένα έργο αιχμής για την φτωχή περιφέρεια της Ηπείρου και ένα ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου. Η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου είναι επιτακτική καθώς θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη στα πλαίσια της διακρατικής υπόστασης που έχει. Χαιρετίζουμε την απόφαση κι ευελπιστούμε να δούμε σύντομα την έναρξη υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου».

Web Baner Antigoni