Μόνο οι απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις από σήμερα το βράδυ

on .

melanidi

• Σε ισχύ τίθενται από σήμερα το βράδυ πιο αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις, με σκοπό να μειωθεί η περιττή κινητικότητα που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες μέρες, παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς «lockdown».

Η βασική αλλαγή στα μέχρι σήμερα δεδομένα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Ποιες είναι αυτές; Λόγοι υγείας, εργασίας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία του ιδιοκτήτη.
Τους νέους περιορισμούς ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς, ενώ υπήρξαν και περαιτέρω διευκρινίσεις για τη λειτουργία της διανομής κατ’ οίκον («delivery») και « take away». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τις 21.00 - 05.00 ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον κατά τις ώρες αυτές. Επίσης, η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.
Στο μεταξύ, αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε χθες ο αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι τα σούπερ μάρκετ από την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου θα κλείνουν στις 20.30, ενώ μεθαύριο Κυριακή δεν θα λειτουργήσουν. Διευκρίνισε ότι σήμερα, Παρασκευή θα μείνουν ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ και αύριο Σάββατο έως τις 8 μ.μ.

Τι αλλάζει από σήμερα
Αναλυτικά: Aπό σήμερα Παρασκευή, τίθεται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, δηλαδή αυστηρά και μόνο για λογούς εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Να σημειωθεί ότι και κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.
Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση διευκρινίστηκε ότι αυτή δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.
Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από σήμερα, Παρασκευή να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Web Baner Antigoni