Φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διακρίθηκαν στο «Λογιπαίγνιον 2020»

on .

logipaignio

• Το πρώτο βραβείο στον 11ο διαγωνισμό δημιουργίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών «Λογιπαίγνιον 2020» έλαβε ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Αριστείας RISE, από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν ψηφιακά παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα τα οποία εμπίπτουν στη θεματολογία «Έξυπνη Πόλη (Smart City)». Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανέπτυξαν ένα παιχνίδι το οποίο μεταφέρει τον παίκτη σε μια έξυπνη πόλη του κοντινού μέλλοντος δείχνοντάς του τα οφέλη της, το πώς λειτουργεί, τι μπορεί να συμβεί σε αυτή όταν στα υπάρχοντα συστήματά της παρουσιάζονται σφάλματα και το πως αυτά μπορούν να λυθούν. Η ομάδα που απέσπασε το 1ο Βραβείο, συγκροτήθηκε από το μέλος Ε.ΔΙ.Π του τμήματος Μαρία Χρόνη, και είναι οι Άγγελος Ανδρέου, Βασίλης Βουρονίκος, Αλέξανδρος Κόκκινος, και Χρήστος Γεωργίου Μουσσές.
Σε ανακοίνωσή του το Tμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής εξάρει την προσπάθεια των φοιτητών του, η οποία εξελίχθηκε εν μέσω πανδημίας και από απόσταση, γεγονός που καταδεικνύει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «πως οι ίδιοι δεν είδαν εμπόδια την περίοδο αυτή αλλά ευκαιρίες για μάθηση και διάκριση»!