Τηλεδιάσκεψη «Οριζόντων Ηπείρου» με τον Πρόεδρο του Αγροτ. Συνεταιρισμού Ιωαννίνων

on .

rizopoylos

Στην προώθηση μιας δέσμης πέντε μέτρων συμφώνησαν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Χάρη Λιούρη.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε μια πρώτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης οπού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζήτησαν και τελικά συμφώνησαν στην αποκατάσταση καναλιού συνεχούς επικοινωνίας και στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν τον αγροτικό, κτηνοτροφικό κόσμο και τομέα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια.
Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» δεσμεύτηκαν ότι θα είναι στο πλευρό τους και θα προσπαθήσουν από κοινού με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό να αναδείξουν καίρια θέματα όπως:
1.Διαμόρφωση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.
2.Την αλλαγή αντιμετώπισης του ζητήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων η οποία ξεκινάει από τη διαδικασία εκπαίδευσης με επίκεντρο τις δεξιότητες τους.
3.Παροχή βοήθειας σε όσους θέλουν να μεταβούν από τη στείρα λογική της παραγωγής στο επίπεδο της αγροτικής και κτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας.
4.Μαζί με τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης να δρομολογήσουμε την διαμόρφωση κτηνοτροφικών πάρκων στην Ήπειρο στα πρότυπα των Βρυξελλών.
5.Τέλος, συμφώνησαν σε στρατηγική ανάδειξης του «Ντεμπίνα», καθότι το αμπελουργικό κομμάτι στην Ήπειρο είναι εντελώς παραγκωνισμένο.

Web Baner Antigoni