Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ: Η Δημοτική Αρχή είναι που δεν επιδιώκει τη συνεννόηση…

on .

mpegkas

• Έναν δικό τους ξεχωριστό και… μοναχικό δρόμο έχουν χαράξει ο Θωμάς Μπέγκας και η παράταξή του «Ενότητα πολιτών» από την αρχή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου που τους θέλει στη θέση της Μείζονος Αντιπολίτευσης.
Έχοντας επιλέξει το δρόμο της σκληρής αντιπαράθεσης σε κάθε τομέα με τη Δημοτική Αρχή του Μωυσή Ελισάφ, «προσπερνούν» τα κατά καιρούς καλέσματα

τόσο του ίδιου του Δημάρχου, ο οποίος εμφανίστηκε και προχθές διατεθειμένος για συνεργασία, όσο και το πρόσφατο ομάδας 26 γνωστών Γιαννιωτών πολιτών που έκαναν έκκληση για ευρεία συναίνεση στον Δήμο, προκειμένου να πάει η πόλη μπροστά.
Συνεχίζοντας ακάθεκτος ο κ. Μπέγκας στο μονοπάτι που έχει επιλέξει, ανακοίνωσε χθες ότι εγκαινιάζει μία νέα πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της παράταξής του ως «βήμα διαλόγου» με τους πολίτες, ενώ παράλληλα έσπευσε να υπερασπιστεί την αντιπολιτευτική του τακτική, τονίζοντας πως «οδηγός» του ως τώρα ήταν η… συναίνεση!

Η νέα πλατφόρμα
«Και πάλι βρισκόμαστε εν μέσω δύσκολων συνθηκών, σε κατάσταση εγκλεισμού, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά, η παράταξή μας, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», αποφάσισε να εγκαινιάσει μέσα από τη σελίδα της www.neagiannena.gr, μια προσπάθεια αμφίδρομης επικοινωνίας μαζί σας. Ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου στο οποίο καλεί όλους σας να συμμετέχετε ενεργά, καταθέτοντας τις απόψεις σας, τις σκέψεις, τις προτάσεις, ακόμα και τις παρατηρήσεις σας για θέματα που αφορούν το Δήμο Ιωαννιτών», τονίζει ο Θωμάς Μπέγκας.
Όπως αναφέρει στη χθεσινή του ανακοίνωση, στη νέα πλατφόρμα θα υπάρχουν κάθε φορά συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που θα προτείνουν οι πολίτες ή θα επιλέγουν τα μέλη της παράταξης «προκειμένου να ζυμωθούν οι ιδέες και οι προβληματισμοί μας με στόχο το κοινό καλό».
Ως ιδέα η πλατφόρμα διαλόγου με τους πολίτες μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ωστόσο αυτή θα ήταν σαφώς πιο χρήσιμη, για ευνόητους λόγους, αν είχε υλοποιηθεί την εποχή που η «Ενότητα πολιτών» βρισκόταν στη Διοίκηση του Δήμου!

«Στόχος μας η συναίνεση…»
Ο κ. Μπέγκας αξιοποιεί την αφορμή για να πετάξει από πάνω του κάθε «μομφή» ότι δυναμιτίζει το κλίμα στον Δήμο με τη σκληρή αντιπολίτευση που ασκεί, ειδικά μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προσφυγή του μαζί με τον Λάζαρο Νάτση στο ΣτΕ προκειμένου να βάλει «φρένο» στο μεγάλο έργο της αναβάθμισης του οδοφωτισμού.
Όπως λοιπόν επισημαίνει, η παράταξή του έχει αποδείξει από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής περιόδου ότι η διάθεσή της για συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Προσθέτει όμως πως «η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν επιδίωξε ούτε τυπικά, ούτε ουσιαστικά το δρόμο της συνεννόησης. Επέλεξε να πορευτεί μαζί με τα νομοθετήματα της κυβέρνησης που της έδωσαν πλειοψηφίες εκεί που δεν τις είχε».
Ο πρ. δήμαρχος καταλήγει τονίζοντας τα εξής: «Εμείς, ως η μεγαλύτερη παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, όλο αυτό το διάστημα πορευτήκαμε με στόχο την συναίνεση. Δύο μεγάλες διαφωνίες εκφράσαμε στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής, με επιχειρήματα και πλήρως τεκμηριωμένες προτάσεις. Στον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε να αντικαταστήσει τον οδοφωτισμό με τους νέους λαμπτήρες τεχνολογίας led και στην προσπάθειά της να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τον τομέα της καθαριότητας. Σε όλες τις άλλες πρωτοβουλίες της, επισημαίνοντας πάντα την προχειρότητα με την οποία συνήθως συγκροτούσε τις εισηγήσεις της, σταθήκαμε δίπλα της, στηρίζοντας με την ψήφο μας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο την όποια προσπάθεια καταβάλει για το καλό του Δήμου μας».