9.700 έλεγχοι σε όλη την Ήπειρο από την έναρξη του «lockdown»

on .

elegxos

• Λελογισμένες μετακινήσεις συνιστά στους πολίτες η Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, επισείοντας τη σημασία της ατομικής ευθύνης για την επιτυχία των περιοριστικών μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού που έχουν επιβληθεί σε όλη τη χώρα.
Σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι από την Πλατεία Μαβίλη ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης και Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, αστυνόμος Β΄ Ηλίας Μήτσιος, τόνισε ότι οι μετακινήσεις που επιτρέπονται έχουν θεσμοθετηθεί προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να ικανοποιούν μόνο ζωτικής σημασίας ανάγκες. Είπε μάλιστα πως την περασμένη Κυριακή παρατηρήθηκε μαζική κάθοδος των Γιαννιωτών στην Πλατεία Μαβίλη και την Παραλίμνιο περιοχή με την πλειοψηφία να κάνει χρήση του κωδικού «6» που είναι για σωματική δραστηριότητα. «Διαπιστώθηκε ότι όλοι αυτοί βρίσκονταν εκεί από διάφορες περιοχές της πόλης με σκοπό τη σωματική άσκηση. Έχει διασαφηνιστεί και από την περίοδο της πρώτης φάσης της πανδημίας, ότι σωματική άσκηση νοείται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι μας», σημείωσε.
Ο κ. Μήτσιος έκανε τέλος γνωστό πως από την έναρξη του «lockdown» το περασμένο Σάββατο και μέχρι χθες το πρωί οι αστυνομικοί είχαν κάνει συνολικά 9.700 ελέγχους σε όλη την Ήπειρο βεβαιώνοντας 155 παραβάσεις. «Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας. Εξάλλου, αποστολή της Αστυνομίας είναι η προστασία του πολίτη από την εγκληματικότητα. Όμως, η Πολιτεία αυτή τη φορά μας ανέθεσε να διαφυλάξουμε και τη δημόσια υγεία, ένα αγαθό υπέρτατο και κοινό για όλους μας», τόνισε με έμφαση.