Μόνο τα αγαθά πρώτης ανάγκης θα πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ

on .

SOYPER MARKET GYNAIKA

• Έπιασαν τόπο οι διαμαρτυρίες των φορέων του εμπορίου και με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης τίθενται τελικά περιορισμοί στην πώληση βιομηχανικών ειδών, που δεν είναι πρώτης ανάγκης από τα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets) κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ισορροπία και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση απαγορεύεται κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets) να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα εξής προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:
- ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41),
- τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ΚΑΔ 47.42),
- εξοπλισμό ήχου και εικόνας (ΚΑΔ 47.43),
- κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51),
- χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου (ΚΑΔ 47.53),
- ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54),
- έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης – εξαιρούνται ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37) (ΚΑΔ 47.59),
-βιβλία (ΚΑΔ 47.61),
- παιχνίδια (ΚΑΔ 47.65),
- ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71),
-  υποδήματα δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72).
Σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Στόχος μας όταν τελειώσει όλος αυτός ο εφιάλτης είναι να είμαστε όλοι εδώ με υγιείς επιχειρήσεις και εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας. Έχει έλθει η ώρα να συνεννοηθούμε πολιτισμένα για να πάμε όλοι μαζί μπροστά».

Ικανοποίηση από ΕΣΕΕ
Την ικανοποίησή του για την απόφαση εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γ. Καρανίκας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ότι «αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την επαναφορά της οικονομίας σε μία – σχετική έστω – κανονικότητα, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τον παραγωγικό ιστό της χώρας».
Και πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι «πρόκειται για μία ηθική αλλά και ουσιαστική δικαίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπόρων που «βάζουν πλάτη» και σε αυτή τη φάση του πολέμου ενάντια στην πανδημία. Στη διάρκεια αυτής της επώδυνης διαδρομής έχουμε κρατήσει ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με τα συναρμόδια Υπουργεία και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, συμβάλλοντας με υπευθυνότητα στην άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα».

Web Baner Antigoni