Να πρωτοστατήσουν όλοι οι βουλευτές του Νομού για τη σωτηρία της Παμβώτιδας!

on .

LIMNH GIANNINA NHSI

• Όλους τους βουλευτές του Νομού καλεί ο πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ιωαννίνων κ. Αριστείδης Σωτηριάδης να πρωτοστατήσουν για τη σωτηρία της Λίμνης, με αφορμή τις θέσεις του Στ. Καλογιάννη που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας.
Σε δηλώσεις του προς τον «Π.Λ.» ο κ. Σωτηριάδης αναφέρει: «Η κατάθεση πρότασης από τον κ. Σταύρο Καλογιάννη να συζητηθεί στην Επιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής το θέμα της Παμβώτιδας είναι μία καλή κίνηση. Εκ του αποτελέσματος όμως, αναφορικά με την αποκατάσταση της Λίμνης στην πρώην φυσική της κατάσταση, θα αξιολογηθεί.
»Η ξεκάθαρη δήλωσή του ότι «ακόμη και ένα νέο Σχέδιο Π. Δ/τος του Υπ. Περιβ/ντος δεν θα μπορεί να σώσει τη Λίμνη όποια κι αν είναι η τελική μορφή του» επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι μόνο η επανασύνδεση των αποκομμένων απ’ αυτή οικοσυστημάτων της θα σώσει την Παμβώτιδα και «απομυθοποιεί» τα περί Π. Δ/τος σωτήρα της Λίμνης.
»Η βαθειά ανησυχία του κ. Καλογιάννη για το μέλλον της Παμβώτιδας, «η οποία είναι συνυφασμένη με την τύχη της πόλης και του λεκανοπεδίου» δεν αρκεί. Το μέλλον της Παμβώτιδας διαγράφεται αβέβαιο και σκοτεινό καθώς τα αναχώματα υπονομεύουν το μέλλον της, υποβαθμίζοντας την οικολογική κατάστασή της και καθιστώντας την σε εστία τοξικών διεργασιών και μόλυνσης με κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και τον τουρισμό.
»Επιβάλλονται, απαιτούνται πρακτικές για την απομάκρυνση των αναχωμάτων, την οποία και ο ίδιος αποδέχεται, ώστε η Λίμνη ν’ ανασάνει και να ζήσει. Όλοι οι βουλευτές του Νομού όχι μόνο να ενδιαφερθούν αλλά από κοινού να πρωτοστατήσουν για τη σωτηρία της Λίμνης μας».