Ο Δήμος Πάργας ενισχύει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

on .

BOHTHEIA STO SPITI

• Στην ενίσχυση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προχωρά ο Δήμος Πάργας, ώστε με όλες τις δυνάμεις του – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του - να σταθεί στο πλευρό των πιο αδύναμων πολιτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων. Η δομή θα προχωρήσει στην:
- Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.
- Καταγραφή των απόρων και οικονομικά αδυνάμων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους.
- Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της.
- Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
- Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων.
- Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων (παραλαβή αιτήσεων –παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ ή κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.
Οι κοινωνικές δομές του Δήμου με τα προγράμματα Κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Παντοπωλείο συνεχίζουν την λειτουργία τους συμμετέχοντας στην προσπάθεια. Επιπλέον κανονικά θα εξυπηρετούν και τα Περιφερειακά Ιατρεία που λειτουργούν στον Δήμο Πάργας.
Επικοινωνία:
Δημοτική Ενότητα Φαναρίου 2684022004 (24ωρη λειτουργία με τηλεφωνητή)
Δημοτική Ενότητα Πάργας 2684031866 (24ωρη λειτουργία με τηλεφωνητή)
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα (αιτήματα πολιτών): https://dimospargas.gr/contact/