Διαδικτυακή Ημερίδα για την πολ/κή κληρονομιά Ελλάδας – Αλβανίας

on .

alvania

• Διαδικτυακή ημερίδα με αντικείμενο το έργο «EXPLORAL», το οποίο αφορά στην πολιτιστική κληρονομιά Ελλάδας – Αλβανίας θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη, ώρα 10 π.μ..

Στο πλαίσιο του έργου έχει δημιουργηθεί ένα πολύτιμο «εργαλείο» για τη διάσωση της πολιτισμικής κληρονομιάς της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας - Αλβανίας, το πολυμεσικό αποθετήριο που χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς μέσω του προγράμματος «Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme, Greece – Albania 2014 – 2020».
Το αποθετήριο περιέχει ψηφιακά τεκμήρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κόνιτσας, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αργυροκάστρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Πρεμετής. Όπω αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του προγράμματος «Exploral», είναι να μετατρέψει τις βιβλιοθήκες -σε ψηφιακή και φυσική μορφή- σε σημεία αναφοράς για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη διασυνοριακή περιοχή, μέσω της σύνδεσης τουριστικών πληροφοριών με πολύτιμες πληροφορίες που αποκτήθηκαν από γραπτές και προφορικές πηγές.
Παράλληλα, στοχεύει στο να αναγνωριστούν και να προωθηθούν τα κοινά πολιτιστικά σημεία των δύο περιοχών μέσω της μελέτης και ανάλυσης προφορικών μαρτυριών ιστορίας και λαογραφίας και της σύνδεσής τους με έντυπα τεκμήρια.
• Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την ημερίδα πρέπει απαραίτητα να εγγραφούν στον σύνδεσμο: https://forms.gle/BLwDJJsYWvxszLYHA