ΟΧΙ στο λουκέτο της Πειραιώς στον Παρακάλαμο λένε οι Πωγωνήσιοι

on .

EYRW METRHMA

• Ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για την ανάπτυξη του Πωγωνίου αναμένεται να προκαλέσει το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Παρακάλαμο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση που πήρε η Διοίκηση του Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος.
Ο Δήμαρχος Κων. Καψάλης με επιστολή του προς τον Πρόεδρου του Ομίλου ζητά να αναθεωρήσει την απόφαση για το «λουκέτο» και προειδοποιεί πως σε διαφορετική περίπτωση ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Τράπεζα.

«Ταφόπλακα»!
«Σε μία περίοδο που η επαρχία και ιδιαίτερα οι παραμεθόριες περιοχές, που σηκώνουν βαρύ φορτίο, έχουν ανάγκη από στήριξη και κινήσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξή τους, η Τράπεζα Πειραιώς έρχεται να βάλει ταφόπλακα στο ακριτικό Πωγώνι αποφασίζοντας να προχωρήσει στο κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος που λειτουργεί στο Δήμο Πωγωνίου, αυτό του Παρακαλάμου», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην επιστολή ο δήμαρχος και υπενθυμίζει ότι το 2016 η τράπεζα έκλεισε το υποκατάστημα Δελβινακίου, με δυσάρεστες συνέπειες για τους κατοίκους.

Το μοναδικό σ’ όλο το Δήμο!
Όπως τονίζει ο κ. Καψάλης «το υποκατάστημα Παρακαλάμου είναι πλέον το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τραπεζικό κατάστημα σε όλο το Δήμο Πωγωνίου και εξυπηρετεί περισσότερες από 67 Κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω πληθυσμιακών χαρακτηριστικών. Συγχρόνως εξυπηρετεί όλη την επαγγελματική, επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής και τους συνταξιούχους. Επισημαίνουμε δε το γεγονός ότι ο Δήμος Πωγωνίου έχει άριστη συνεργασία με την Τράπεζα και χρησιμοποιεί τα καταστήματά σας για τις οικονομικές του κινήσεις και είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του».
Καταλήγοντας απευθυνόμενος προς τη Διοίκηση της Τράπεζας, σημειώνει ότι «δεν μπορούν όλα τα θέματα να σταθμίζονται μόνο με στενά οικονομικά κριτήρια. Οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αξία και η απόφασή σας θα είναι τροχοπέδη στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε, σε πείσμα των καιρών, για την ανάπτυξη του Πωγωνίου και την προσέλκυση νέων ανθρώπων να έρθουν να μείνουν και να επενδύσουν στην περιοχή μας».

Και στο Θεσπρωτικό
Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Δήμος Ζηρού, καθώς επίκειται κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χθες δια 'περιφοράς' εξέφρασε με ομόφωνη απόφαση, μέσω ψηφίσματος, την αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία, σε τυχόν αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος.
Και τόνισε ότι «τυχόν αναστολή του, θα μεγιστοποιήσει την υποβάθμιση της περιοχής και θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις συναλλαγές των κατοίκων του Θεσπρωτικού και της ευρύτερης περιοχής, η οποία περιλαμβάνει άνω των 30 Κοινοτήτων και οικισμών, οι κάτοικοι των οποίων θα αναγκάζονται να διανύουν αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων προκειμένου να εξυπηρετηθούν, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία, χρόνο και κόστος».