Για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Άρτας ενημερώθηκε ο Χρ. Γκόκας

on .

gokas

• Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας επισκέφθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρ. Γκόκας, όπου και ενημερώθηκε από τη Διοίκηση και τους εργαζομένους για τα προβλήματα που υπάρχουν και δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία του, δεδομένου ότι εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή και πέραν των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Διοικητή Ευαγγ. Ντάκουλα για την κατάσταση που αφορά στο προσωπικό, τις 19 κενές οργανικές θέσεις για Ιατρικό προσωπικό, την κάλυψη κάποιων κενών από Επικουρικούς γιατρούς αλλά και για άγονες προκηρύξεις θέσεων επικουρικών και μόνιμων γιατρών, και για προκηρύξεις που είναι σε εξέλιξη, όπως και για την κατάσταση στο Νοσηλευτικό προσωπικό, που δεν επαρκεί.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, αναφέρθηκαν επίσης στο σοβαρό πρόβλημα των ελλείψεων σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στην έλλειψη χρηματοδότησης για προμήθεια υγειονομικού υλικού, και μέσων ατομικής προστασίας, ιδιαίτερα με τις νέες ανάγκες λόγω της πανδημίας.
«Προβλήματα στο χώρο της Υγείας υπήρχαν. Επιδεινώθηκαν με την εμφάνιση της πανδημίας, που ανέδειξε το βασικό ρόλο και την αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που κάποιοι είχαν παραμελήσει τα τελευταία χρόνια της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν, αποδυναμώνοντας το στην πράξη με την παρούσα Κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο βουλευτής.