18 κιλά χασίς ξετρύπωσε από ρεζερβουάρ Ι.Χ. η «Lussy»!

on .

NARKOTIKA 8 11 2020

• «Φρένο» σε μια ακόμη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο, αυτή τη φορά όμως με την συνδρομή της «Lussy», η οποία ξετρύπωσε από ρεζερβουάρ οχήματος 18 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Πολύτιμος σύμμαχος στη μάχη που δίνεται καθημερινά κατά των ναρκωτικών αποδεικνύεται ο αστυνομικός σκύλος, δουλειά του οποίου είναι να εντοπίζει τις εξαρτησιογόνες ουσίες ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία που μπορεί να σκαρφίζονται οι διακινητές για να κρύψουν το εμπόρευμα, προκειμένου να ξεγλιστρήσουν από τους ελέγχους.
Η τελευταία επιχείρηση έλαβε χώρα στην Εθνική Οδό Φιλιατών – Σαγιάδας, στο ύψος της Κώτσικας Θεσπρωτίας, όταν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών άνδρες της Δίωξης Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εντόπισαν ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον κατηγορούμενο και το ακινητοποίησαν για έλεγχο.
Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, με τη συνδρομή της «Lussy», βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μέσα στην κύρια δεξαμενή καυσίμων (ρεζερβουάρ) του οχήματος, 18 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 17 κιλών και 810 γραμμαρίων, ενώ σημειώνεται ότι για την κίνηση του οχήματος υπήρχε και δεύτερη δεξαμενή καυσίμων υγραερίου.
Επίσης, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά, είχε τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματός του με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, το αυτοκίνητο, οι πινακίδες κυκλοφορίας καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.