Μέτρα στήριξης του κλάδου ζητούν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων

on .

AITHOUSA DIKASTHRIOU

• Μέτρα οικονομικής στήριξης των δικηγόρων, καθώς και αναστολή όλων των ασφαλιστικών υποχρεώσεών τους, κατά το διάστημα της υπολειτουργίας των δικαστηρίων λόγω Covid-19, ζητά μεταξύ άλλων, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της διεκδικεί:
- Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων οικονομικής στήριξης των δικηγόρων και ιδίως των συναδέλφων των περιοχών που ανήκαν στο 4ο επιδημιολογικό πεδίο και είχε ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων, όπως και της Σάμου, που έχει πληγεί από τον σεισμό.
- Την αναστολή όλων των ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
-Την ενοποίηση των κριτηρίων για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση/ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία Covid 19, μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με τη μείωση του ποσού των απαιτούμενων εξόδων, προκειμένου να μην αποκλεισθεί η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων από το πρόγραμμα αυτό.
- Την αναλογική μείωση του τέλους επιτηδεύματος.
-Τη μείωση του μισθώματος φοιτητικής στέγης τέκνων δικηγόρων, λαμβανομένης υπόψη της εξαγγελίας της κυβέρνησης για υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια.