Με τον τρόπο διοίκησης του Δήμου διαφώνησε ο παραιτηθείς Αντιδήμαρχος

on .

LYKOGIORGOS DHLOSEIS

Η διαφωνία του με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ σε κάποια ζητήματα Διοίκησης του Δήμου και όχι προσωπικοί λόγοι, ήταν η βασική αιτία που οδήγησε τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Λυκογιώργο στην παραίτηση από τη θέση του αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης.
Κατά τις χθεσινές του δηλώσεις σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο πρώην αντιδήμαρχος έδωσε ένα στίγμα της επιστολής και του συνοδευτικού υπομνήματος τριών σελίδων που εξήγησε στον Δήμαρχο τους λόγους της παραίτησης, απόρησε από πού προέκυψε η πληροφορία ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, ενώ ξεκαθάρισε πώς παραμένει δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Γιάννενα-Νέα Εποχή».
«Άσκηση εξουσίας από φίλους του Δημάρχου»
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και καυστικός ήταν ο Ι. Λυκογιώργος στην ανάλυση των θεμάτων για τα οποία έχει διαφωνήσει κατά καιρούς με τον Μ. Ελισάφ.
Έκανε λόγο για φαινόμενα υπαλλήλων που μπορούσαν να προβαίνουν ακόμα και σε παραβατικές συμπεριφορές (όπως αλλοίωση στοιχείων αρχείου ΙΡΙΔΑΣ) με σκοπό το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων, χωρίς να υπάρχει η τιμωρία. Μια ανοχή για την οποία, όπως είπε, η Δημ. Αρχή έστειλε λάθος μήνυμα σε εργαζόμενους και δημότες.
Τόνισε πώς δεν έγινε καμία ενέργεια στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών, κάτι που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της παράταξης.
«Έχουμε καταντήσει η ουρά των υπηρεσιών» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για υπηρεσιακούς παράγοντες που μπορούσαν να παρακάμπτουν τον πολιτικό τους προϊστάμενο χωρίς συνέπειες.
Έκανε ειδική μνεία για καθημερινή άσκηση εξουσίας από φίλους και συμβούλους του Μ. Ελισάφ τη στιγμή που δεν λειτούργησαν θεσμικά όργανα (π.χ. Εκτελεστική Επιτροπή), αλλά και την ανοχή που έδειξε ο Δήμαρχος στην έγγραφη αποδεδειγμένη συκοφάντηση που δέχτηκε ο ίδιος από σύμβουλό του. Παράλληλα, υποστήριξε ότι έγινε προσπάθεια αποδυνάμωσης του αντικειμένου της αντιδημαρχίας του που αποτυπώθηκε στο αρχικό επιχειρησιακό πρόγραμμα, όμως άλλαξε ύστερα από τη γραπτή του αντίδραση.
Αφετηρία για αλλαγές
Την ελπίδα η παραίτησή του να αποτελέσει αφετηρία για αλλαγές στον τρόπο διοίκησης του Δήμου, εξέφρασε ο πρώην Αντιδήμαρχος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από τη ημέρα που παραιτήθηκε κάτι άρχισε να κινείται στη σωστή κατεύθυνση, όπως η συνεδρίαση μετά από καιρό της Δημοτικής ομάδας της παράταξης, αν και εξέφρασε τη γνώμη πώς πρέπει να συνεδριάζει η διευρυμένη δημοτική ομάδα με τους δημοτικούς συμβούλους των συμπραττουσών παρατάξεων.
Επίσης, με έναν μαγικό τρόπο, συνέχισε, το project της πλατφόρμας αμφίδρομης επικοινωνίας με τους δημότες που ήταν κολλημένο επί μήνες στην Διευθύντρια Προγραμματισμού, φαίνεται πώς προχωρά και θα μπει σε λειτουργία με σκοπό την άμεση επικοινωνία των δημοτών με τον Δήμο.
Τέλος, ο Ι. Λυκογιώργος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την θέση και τις αρμοδιότητες που του έδωσε, ανέφερε πώς αγωνίστηκε για την προώθηση του προγράμματος της αντιδημαρχίας και της Δημοτικής Αρχής (ακόμα και σε θέματα εκτός αρμοδιοτήτων του, π.χ. LED), δήλωσε τη διάθεσή του για ενημέρωση και βοήθεια προς τον αντικαταστάτη του, ενώ ευχαρίστησε όλο το υπηρεσιακό προσωπικό του Τμήματος Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την άριστη συνεργασία και ιδιαίτερα την προϊσταμένη κα Γακηλάζου η οποία αποτελεί υπόδειγμα υπηρεσιακού παράγοντα.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ