Σφοδρή επίθεση Γιάννη Μήτση κατά του «συνοδοιπόρου» του Δ. Δημητρίου

on .

MHTSHS DHMHTRIOY RHKSH

Σε διαφορετικούς δρόμους κινούνται πλέον οι παρατάξεις των Δ. Δημητρίου και Ι. Μήτση, που είχαν συνεργαστεί και ανέλαβαν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Ένα χρόνο πριν τις εκλογές οι δύο παρατάξεις τα έχουν «σπάσει» και μάλιστα ο κ. Μήτσης, ο οποίος στο πλαίσιο της συμφωνίας ήταν Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής στην αρχή της θητείας του νυν Συμβουλίου, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του νυν Προέδρου στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021. Είναι εντυπωσιακό ότι ο κ. Μήτσης, επικρίνει τον κ. Δημητρίου για αυταρχική συμπεριφορά και προσωπική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Πρόεδρος βάζει το εγώ του και την μισαλλοδοξία του πάνω από τα επιμελητηριακά και επιχειρησιακά συμφέροντα». Όπως αναφέρει μάλιστα ο κ. Δημητρίου του απέρριψε θέμα που είχε βάλει, χωρίς καν να ρωτήσει τη Δ.Ε. και χωρίς ψηφοφορία «με το έτσι θέλω και να μου κουνά το δάκτυλο ότι θα βγουν όλα στη φόρα. Προκαλώ λοιπόν τον κ. Πρόεδρο σήμερα και αναμένω», τονίζει ο κ. Μήτσης.
Ο τέως Πρόεδρος -και νυν Αντιπρόεδρος- καταλογίζει επίσης στον Δ. Δημητρίου συμπεριφορά του τύπου «Αποφασίζουμε και διατάζουμε» έχοντας ξεχάσει ότι ο Πρόεδρος είναι εντολοδόχος του για να υλοποιεί αποφάσεις του Δ.Σ. Εντυπωσιακή είναι και η αποκάλυψη του κ. Μήτση για τη στάση του Δ. Δημητρίου κατά την πρόσφατη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία «φίμωσε» τα άλλα μέλη της Διοίκησης που παραβρέθηκαν σε αυτή. «Όταν μας κάλεσε στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, έδωσε εντολή στη γραμματέα, να προσκληθούμε μεν αλλά να μη μιλάμε δε, να είμαστε δηλαδή χειροκροτητές του κ. Δημητρίου», αναφέρει συγκεκριμένα ο μέχρι πρότινος «σύμμαχος» και «συνοδοιπόρος» του.
Ο κ. Μήτσης αφού προηγουμένως τον κατηγορεί «ότι φοβάται και τρέμει τις αντίθετες απόψεις- ερωτήσεις- τοποθετήσεις και αρέσκεται μόνος σε εξωθεσμικό παράγοντα παρόντα στις συζητήσεις», ασκεί κριτική όμως και επί των πεπραγμένων του κ. Δημητρίου, εστιάζοντας στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων για επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον covid-19.
«Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω -υποστηρίζει- είναι ο Ν. Ιωαννίνων και η Ήπειρος γενικότερα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται τελευταία, να είμαστε ουραγοί, ακόμα και στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Ήπειρο, λαμβάνοντας επιχορήγηση εξόδων 2019 από 3.000 € έως 15.000 €, εν αντιθέσει με άλλες Περιφέρειες που είναι από 5.000 € έως 50.000 €, γιατί δεν υπήρξε καμιά συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια του Ε.Ι. , κλπ, για να αποτρέψουμε τα ανωτέρω και να δώσουμε στις επιχειρήσεις 50.000 € επιχορήγηση-δωρεάν χρήματα-και όχι 15.000 €».