Ένα… ρομπότ στη μάχη για τον καθαρισμό της Λίμνης

on .

ROMPOTAKI KATHARISMOY LIMNHS

Ένα αυτοματοποιημένο πλωτό μηχάνημα για τον καθαρισμό της παρόχθιας ζώνης, είναι ο νέος «σύμμαχος» της προσπάθειας που καταβάλλεται για μια πιο καθαρή λίμνη.

Το εν λόγω μηχάνημα, που κατασκευάστηκε από δύο συμπολίτες μας, τους κ.κ. Παξιμαδάκη και Κυριακόπουλο, οι οποίοι συνέλαβαν την ιδέα και την υλοποίησαν, περισυλλέγει τα επιπλέοντα σκουπίδια στην επιφάνεια της λίμνης. Στόχος είναι να καταστεί απόλυτα λειτουργικό, δουλεύοντας ως ρομπότ, το οποίο θα προγραμματίζεται για να προχωρά μόνο του στον καθαρισμό της παρόχθιας ζώνης.
Χθες το πρωί, παρά τον δυνατό αέρα που δυσκόλεψε την προσπάθεια, έγινε η πρώτη δοκιμή στην Παμβώτιδα, παρουσία του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιου και του αντιδημάρχου Βασ. Βλέτσα.
Για ένα δεύτερο βήμα στην προσπάθεια για την καθημερινή προστασία της λίμνης έκανε λόγο ο κ. Φίλιος, καθώς έχει ήδη υλοποιηθεί η ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση αυτή, οι οποίες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη συνεργείων καθαριότητας σε όλο το παραλίμνιο μέτωπο και τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών που μολύνουν τη λίμνη.
Ερωτηθείς για το ειδικό πλωτό μηχάνημα καθαρισμού, ιδιοκτησίας του Δήμου, σημείωσε ότι μετά τις απαραίτητες επισκευές το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμο για παρεμβάσεις και για εργασίες καθαρισμού κοντά στις ακτές της λίμνης.
Πρώτο σημείο καθαρισμού, το παλιό λιμανάκι της Καστρίτσας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα σημεία.

Web Baner Antigoni